Vad är Twitter?

Fakta om Twitter

Twitter är ett gratis, bloggliknande socialt nätverk. På webbplatsen kan användare dela med sig av information och liknande – på bara på 280 tecken. Alltså i princip detta stycke!

I november 2017 meddelade Twitter att efter en lång testperiod har sidan valt att dubbla antalet tecken från 140 till 280 för att värva nya medlemmar. Detta med förhoppningen att det ska bli lättare att kommunicera och locka nya användare.

Vad är Twitter?

Vill du mikroblogga så skapar du ett konto på Twitter och delar med dig av tankar; detta kallas tweets. Twitter har idag blivit en kombination av både privat- och företagsmässiga dialoger. Vanligt är att politiker använder sig av Twitter. Vill du då se vad dessa personer skriver är det bara att följa personen och du får upp det i flödet.

Vad betyder # på Twitter?

Twitter har blivit ett blixtsnabbt forum med tweets, retweets och hashtags. Men vad betyder # på Twitter? När man sätter symbolen # (hashtag) framför ett ord så blir detta ett nyckelord och kommer dyka upp i sökningar och trådar. Det blir då enkelt för dig att hitta ämnen som intresserar.

Hur får man följare på Twitter?

När du skapat en profil är det bara kommunikationen som kvarstår. Och nyckeln till att få många följare på Twitter är att synas och höras. Det kan man göra på olika sätt, men några tips är att vara aktiv, svara på andra tweets och visa intresse i andra: med retweets och tweets regelbundet! Följ även personer och var medveten om att det tar tid att bygga upp en stark sida.