Bra svenska företagssidor på Facebook

Skapa en Facebooksida – Företag

Eftersom Facebook är en stor aktör inom marknadsföring idag, varför inte testa det du med? Säg det du vill säga och nå ut med företagets budskap genom både text, bild och film.

Låt dig inspireras av dessa tio olika, svenska företagssidor på Facebook som tar marknadsföringen till en ny nivå.

Tio bra företagssidor på Facebook

Snabbmatsrestaurangen McDonald´s Facebooksida innehåller en blandning av deras produkter och inlägg som involverar och uppmuntrar användare till interaktion. De erbjuder även kundtjänst via Messenger.

Nöjesparken Gröna Lunds Facebooksida har en samling av deras event högst upp och där visar vad som kommer hända härnäst. De vet att event på sommaren tilltalar kunder mest och vill därför visa upp dem överst.

Skoföretaget Footway har bra kundservice och tar även ett humoristiskt tillvägagångssätt i deras inlägg. Eftersom de får bra kundrecensioner väljer det att lyfta kundernas röster högst upp.

Klädföretaget Ridestore har fått mycket positiv respons för deras snabba kundservice och hur de kan visa deras produkter på ett nytänkande sätt, som inte känns som standardmarknadsföring. De visar upp sina produkter genom att visa situationer man använder produkterna i.

Butiken Stadium lyckas underhålla och involvera användarna att kommentera och gilla inlägg, medans de samtidigt jobbar med länkar till deras butiker och vidare till deras andra sociala medier.

Godisföretaget Marabou toppar listan för en av de största företagssidorna på Facebook. Sidan är fylld med frågor, citat och andra uppmaningar för användarna. Det finns även en stark röd tråd genom färger och bilder!

Matdistributören Arla har ett innehållsrikt flöde med videos och bilder. De är också personliga med sina svar till användarna. Som kund får man en härlig, lantlig känsla när man besöker deras profil.

Godiset Bubs Hallonlakritsskalle har en egen Facebooksida som får oss alla på Socialwebb.se att skratta! Ta en titt och låt dig inspireras hur du kan involvera humor i inläggen.

Glassföretaget Ben & Jerry´s jobbar mycket med foton och videos med roliga citat och lockar in användare att gilla inlägg. Gör det du med!

Resebyrån TUI visar en stark röd tråd i deras Facebook-sida: med inlägg som engagerar användare, personliga svar i kommentarer och snabb kundtjänst via Messenger.