Marknadsjobb & rekrytering - marknadsföring

Drömmer du om att få jobba med marknadsföring? Det finns många anställningsformer och många sätt att kamma hem ett jobb inom marknadsföring. Här kan du läsa om vad det innebär att jobba som interimskonsult och om vart du kan vända dig för att hitta rekryteringsföretag som förmedlar din expertis till företag.

Jobba med marknadsföring

Att jobba med marknadsföring kan innebära så mycket. Du kan jobba med alltifrån marknadsplanering och budgetering till att skapa kreativa reklamkampanjer, produktion av text och framtagning av grafiskt material. Olika personer på marknadsavdelningen kan med andra ord jobba med marknadsföring på en mängd olika sätt.

För dig som är intresserad av att jobba med marknadsföring finns det flera sätt att landa drömjobbet på.

Vanliga jobb inom marknadsföring & kommunikation

En skulle rent krasst kunna säga att det finns lika många jobb inom marknadsföring som det finns marknadsavdelningar. Tjänsten för två personer som har samma yrkestitel kan skilja sig åt mellan olika företag och för många utanför branschen är det inte helt solklart vad det innebär att jobba som marknadsförare. Här listar vi några vanliga jobb inom marknadsföring:

  • Marknadskoordinator
  • Marknadschef eller marketing manager
  • Digital marknadsförare
  • PR-ansvarig eller PR-konsult
  • Art director eller grafisk designer
  • Copywriter
  • Webbredaktör
  • Marknadsassistent
  • Kommunikatör
  • Pressektreterare

Interim marknadschef eller marketing manager

En del marknadsförare väljer att ta en anställning som interimskonsult. Det skulle kunna liknas vid bemanning och har även funktionen att täcka upp för en tjänst snarare än enbart för en person. Ett företag kan exempelvis vara i behov av en interim marketing manager för att arbetet med marknadsföring skall sättas i nytt perspektiv. Anledningarna till behovet kan vara många, men genom företag som till exempel Made for Marketing finns det möjlighet att jobba som interim marknadschef eller marketing manager för den som tycker om variation och som trivs med att jobba under projektliknande anställningsformer.

Företag som får ett tillfälligt behov av att täcka upp för en marketing manager kan alltså vända sig till företag som dessa för att få hjälp att hitta en interim marknadschef - en tjänst som i vanliga fall inte är helt lätt att tillsätta. Den här typen av anställning, som mer kan liknas vid att hyra marknadsförare, ser vi allt oftare idag inom flera olika branscher. Behovet av expertkunskaper blir allt större - interimskonsulter uppfyller dessa krav samtidigt som de finns tillgängliga under den tid som behovet för deras specifika kompetens finns.

Rekrytering - marknadsföring och kommunikation

Att bli anställd via rekryteringsföretag är idag vanligt och det finns flera rekryteringsbolag som erbjuder tjänster inom kommunikation och marknadsföring. På Madefor.se kan du som marknadsförare ansluta dig för att hitta tjänster med mer traditionella typer av anställningar. Rekryteringsföretag förmedlar tjänster för de flesta av marknadsföringens många grenar och erbjuder företag hjälp med rekrytering inom marknadsföring; hjälp att rekrytera marknadschef, kommunikatör, strategisk projektledare, brand manager och många fler tjänster inom samma område.

Att använda sig av rekryteringsföretag vid tillsättning av tjänster inom marknadsföring och kommunikation är fördelaktigt både för företagen och för arbetssökande. Rekryteringsföretagen gör en lyckad rekrytering av en person som matchar arbetsgivarens kravprofil och den arbetssökande får hjälp att hitta väl lämpad en arbetsgivare.

Lediga jobb inom marknadsföring

Hos de allra flesta företag finns det minst en person vars tjänst till stor del handlar om att jobba med marknadsföring. I och med det växande digitala samhället, skriker företagen inte bara efter personer som är duktiga på marknadsföring, men även efter personer som besitter specialkompetens för jobb inom digital marknadsföring. På Marknadsföringsjobb.se finns mängder av lediga jobb inom marknadsföring och många går att söka utan CV. Ta nästa steg i karriären eller hitta ditt drömjobb.

Det finns ett ständigt behov av att tillsätta olika tjänster inom marknadsföring. För marknadsförare innebär det en blomstrande arbetsmarknad, men konkurrensen om jobben är också hård. Det är en bransch i ständig utveckling och det efterfrågas hela tiden kunskaper och kompetens inom det senaste. Det finns många olika grenar och flera olika karriärsbanor inom marknadsföring - sök ett marknadsföringsjobb som matchar din kompetens!